Gdy czas nas goni lub mam lenia i nie chce się nam robić wymyślnego obiadu warto skorzystać z tego przepisu:)
Składniki:
Biała kiełbaska surowa badź parzona
Majranek
Czosnek
Koperek
Ziemniaki
Sól
Wykonanie:
Pierwszy krok zależny jest od tego jaką kiełbaskę mamy na stanie. Surową gotujemy we wrzątku 20 min.(Nie dłużej gdyż wygotuje się cały smak). Parzoną od razu możemy naciąć w krateczkę. Czosnek siekamy bardzo drobno i miażdżymy w moździerzu bądź przeciskamy przez praskę i nacieramy nim kiełbaskę. Natarte pętka układamy na blaszce i obficie posypujemy majrankiem.Ziemniaki obgotowujemy i wrzucamy na tą samą blaszkę obsypując koperkiem i solą.
Pieczemy do miękkości ziemniaków i zarumienienia kiełbaski. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz