Oczywiście przez kiełbasowe aspiracje nie pozostawiłam moich chłopaków bez obiadu i zrobiłam coś mało pracochłonnego a mianowicie nadziewane ziemniaczki.
Składniki:
Ziemniaki
Mięso mielone
Pieczarki
Papryka
Cebula dymka
Pieprz
Sól
Majeranek
łyżeczka oliwy z oliwek
Wykonanie:
Ziemniaki obieramy, przekrawamy na pół i drylujemy łyżeczką. Pieczarki obieramy i tarkujemy na oczkach od buraków. Cebulę dymkę kroimy w drobna kosteczkę, podobnie robimy z papryką. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dolewamy wody i dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy mięsko. Nadziewamy ziemniaczki powstałą masą. Pieczemy w 180 stopniach do miękkości ziemniaków. Podajemy z ulubioną surówką. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz