środa, 27 marca 2013

Roladki schabowe w sosie śmietanowym

Kolejny dzień i kolejny pomysł na obiad... Dziś serwuję roladki schabowe z boczkiem i pieczarkami w sosie śmietanowym. Zapraszam!




Składniki:
Schab
Pieczarki
Boczek wędzony
Sól
Pieprz
Majeranek
Śmietana 18% lepsza będzie 30% ale aktualnie nie posiadłam:)

Wykonanie:
Schab kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki obieramy i drobno kroimy lub  ścieramy na tarce. Boczek kroimy w drobną kosteczkę.
rozkładamy plaster mięsa, nakładamy na  brzeg pieczarki i boczek i zawijamy roladkę. Spinamy wykałaczką.  Roladki podsmażamy na złoto na łyżce oliwy. Śmietanę doprawiamy sola, pieprzem i majerankiem i zalewamy roladki. Do śmietany ( jeśli nam zostały) wrzucamy pozostałe pieczarki i boczek. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Smacznego!


4 komentarze:

  1. ktoś tu nie lubi krytyki.. nie miło usuwać czyjeś komentarze... oj nie ładnie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Komentarz został usunięty nie z powodu krytyki a z powodu Pani porównania. Nie jestem specem od fotografii a to co gotuje robię z pasji. Jeśli nie odpowiada Pani to co tu prezentuję to po prostu proszę tu nie zaglądać. Widać że Pani komentarze mają coś na celu bo wątpię by ktokolwiek trudził się komentowaniem i poświęcaniem swojego czasu na coś co mu nie przypadło do gustu. Ale jak widać co człowiek to charakter. Pozdrawiam!

      Usuń
  2. Bardzo smaczne! Robilam wiele razy i w ten weekend rowniez to planuje zrobic na obiad :) do tego kopytka mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. dla mnie zarąbiste,robię dzisiaj to samo,pychotka....Pozdrawiam!!!

    OdpowiedzUsuń