Smacznie i szybko:)
Składniki:
Karkówka
Czosnek w proszku
Sól
Pieprz
2 duże cebule
Przecier pomidorowy
Olej
Wykonanie:
Karkówkę kroimy na 1.5cm plastry i obsypujemy z obu stron pieprzem, solą i czosnkiem. Obsmażamy na gorącym oleju na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na oleju pozostałym po smażeniu karkówki. Dodajemy 2-3 łyżki przecieru pomidorowego i mieszamy. Ja ilości dostosowuje do porządanego smaku. Całość przekładamy do naczynia z mięsem. Pieczemy pod przykryciem do miękkości mięsa. (ok 1h) Smacznego!
Wygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuńPolecam ten przepis, wypróbowałam ;) karkówka wyszła pyszna ;)
OdpowiedzUsuń