Piękna karkóweczka w lodówce a w głowie brak koncepcji na obiad? Hmmm... to czas na kuchenną improwizację:)
Składniki:
Karkówka wieprzowaSuszone śliwki
Ser feta lub składkowo-kanapkowy np favita
Zioła prowansalskie
Marynata klasyczna Prymat
Przyprawa Chilli Cayenne
Wykonanie:
Karkówkę kroimy w plastry o grubości ok 1 -1.5 cm i lekko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy chilli z obu stron. Ser feta bądź kanapkowy kroimy w kostkę i nadziewamy nim śliwki. Bierzemy plaster karkówki i wzdłuż niego układamy nadziane śliwki w rządku. Zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami. Uformowane roladki smarujemy marynatą, układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy ziołami prowansalskimi i pokrojonymi drobno suszonymi śliwkami.. Pieczemy w 180 stopniach do miękkości. (ok 1-1.5h). Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz