niedziela, 24 marca 2013

Mięsne roladki na słodko.

Piękna karkóweczka w lodówce a w głowie brak koncepcji na obiad? Hmmm... to czas na kuchenną improwizację:)





Składniki:
Karkówka wieprzowa
Suszone śliwki
Ser feta lub składkowo-kanapkowy np favita
Zioła prowansalskie
Marynata klasyczna Prymat
Przyprawa Chilli Cayenne

Wykonanie:

Karkówkę kroimy w plastry o grubości ok 1 -1.5 cm i lekko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy chilli z obu stron. Ser feta bądź kanapkowy kroimy w kostkę i nadziewamy nim śliwki. Bierzemy plaster karkówki i wzdłuż niego układamy  nadziane śliwki w rządku. Zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami. Uformowane roladki smarujemy marynatą, układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy ziołami prowansalskimi i pokrojonymi drobno suszonymi śliwkami.. Pieczemy w 180 stopniach  do miękkości. (ok 1-1.5h). Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz