wtorek, 29 grudnia 2015

Sajgonki z gęsiną

Po imprezie rodzinnej zostało ci upieczonej gęsiny? Oto pomysł jak wykorzystać pozostałości po świątecznym wypieku. 





 Składniki:
Papier ryżowy
Pieczona gęsina
Kapusta pekińska
Marchew
Cebula
Pieczarki
Jajko
Sól i pieprz
Ewentualnie przyprawa do gęsiny 


Wykonanie:
Gęsine mielimy,dodajemy tartą marchewkę (na oczkach od buraków), poszatkowaną pekinkę i pokrojoną w kostke cebulkę i pokrojone w kostkę pieczarki. Całość doprawiamy. Wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Papier ryżowy namaczamy chwile w letniej wodzie, wykładamy po duej łyżce farszu i zawijamy wg instrukcji na opakowaniu. Smażymy na rumiano w głębokim oleju. Wykłądamy na ręcznik papierowy by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Zajadamy! Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz