poniedziałek, 24 czerwca 2013

Krokieciki schabowe

Składniki na wariację nr 1:
Schab
koper
masło
sól,pieprz,czosnek granulowany
jajo
bułka tarta
olej

Składniki na wariację nr 2:
schab
żółty ser
wędlina
sól, pieprz, czosnek granulowany
jajko
bułka tarta
olej

Wykonanie:
Schab pokroić  w 1,5cm plastry, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Przyprawić solą pieprzem i czosnkiem. Na środek wyłożyć farsz (łyżka masła i pokrojony koper lub plaster szynki z kawałkiem sera) i zawinąć jak krokiety. Na moczyć w roztrzepanym jaju i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu z każdej strony. Smacznego!

P.S. Przepraszam za jakość zdjęć ale padł mi aparat:( Przy następnej okazji podmienię na lepsze. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz