poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Schab zapiekany z boczkiem i pieczarkami.

 Potrawę  tę posmakowałam na którymś z niedzielnych obiadków u szwagra i przyszłej szwagierki i od tamtej pory zagościł u mnie na dobre:) Przepis ten wykorzystuje w różnych formach. Na blogu już istnieje w postaci roladek schabowych.Dziś dusiłam plastry schabu na patelni ze względu na porcję obiadową. Na większe imprezy zapiekam w piekarniku w większej ilości. Polecam serdecznie bo jest naprawdę smakowicie:)


Składniki:

Schab
Pieczarki
Boczek wędzony
Sól
Pieprz
Śmietana 30%

Wykonanie:
Schab kroimy w plastry i opruszamy solą i pieprzem. Podsmażamy. Pieczarki i boczek kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnie. Śmietanę doprawiamy pieprzem i solą i zalewamy składniki. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz