Krewetki...jadłam je tylko raz i to z zamkniętymi oczami postanowiłam przyrządzić je na naszą rocznicową kolacje. Oto i efekt...
Składniki:
krewetki tygrysie
czosnek
masło
pietruszka
pomidorki cherry
czarne oliwki
mozzarella
Wykonanie:
Krewetki opłukujemy wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Masło roztapiamy na patelni i wrzucamy na nie przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy krewetki, które smażymy do uzyskania pomarańczowego kolorku. Do naczynia do zapiekania wrzucamy wcześniej przyrządzone krewetki. Dorzucamy pokrojone oliwki i pomidorki cherry. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i obkładamy mozzarellą. Zapiekamy w piekarniku ok 20 min w 180 stopniach. Podajemy z grzankami lub ryżem. Można doprawić solą, pieprzem i cytryną. Smacznego!
A tu wersja przed zapiekaniem, która także zadowala smakowo:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz