czwartek, 15 sierpnia 2013

Krewetki z mozzarellą i pomidorami.


Krewetki...jadłam je tylko raz i to z zamkniętymi oczami postanowiłam przyrządzić je na naszą rocznicową kolacje. Oto i efekt...



Składniki:
krewetki tygrysie
czosnek
masło
pietruszka
pomidorki cherry
czarne oliwki
mozzarella

Wykonanie:
Krewetki opłukujemy wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Masło roztapiamy na patelni i wrzucamy na nie przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy krewetki, które smażymy do uzyskania pomarańczowego kolorku. Do naczynia do zapiekania wrzucamy wcześniej przyrządzone krewetki. Dorzucamy pokrojone oliwki i  pomidorki cherry. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i obkładamy mozzarellą. Zapiekamy w piekarniku ok 20 min w 180 stopniach. Podajemy z grzankami lub ryżem. Można doprawić solą, pieprzem i cytryną. Smacznego!


A tu wersja przed zapiekaniem, która także zadowala smakowo:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz