sobota, 23 sierpnia 2014

Makaron panne z szpinakiem i kurczakiem


Składniki:
Makaron- panne będź jakikolwiek
Filet z kurczaka
Serek topiony
Śmietana 18% gęsta
Szpinak- u mnie mrożony rozdrobniony 
Cebula
Czosnek
Sól, pieprz,gałka muszkatołowa 
vegeta, przyprawa do kurczaka

Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Cebulkę i czosnek siekamy w drobną kostkę i smażymy. Do cebuli i czosnku dodajemy rozmrożony szpinak, serek topiony i śmietanę. Chwile podsmażamy i doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Kurczaka kroimy w kostkę lub paski i smażymy w ulubionej przyprawie. Kurczaka i makaron dodajemy do sosu szpinakowego i razem  troche przesmażamy. Pdajemy. Można na wierzch zetrzeć jakiś twardy ser typu parmezan. Smacznego!



1 komentarz:

  1. Robiłam coś takiego tylko bez serka topionego! Mmmm Pychota! :) Asiu zawsze u Ciebie znajdę coś co mnie zainspiruje :))

    OdpowiedzUsuń