poniedziałek, 25 maja 2015

Placek twarogowy z mielonym mięsem porem i pakryką.

 Przepis taki kombinowany bo ciasto z wcześniej już robionych bułeczek Zajrzyj tu. A farsz wynikł z składników które miałam w lodówce :) Wyszło pysznie jak stwierdził małżonek ;) Ale czy jest obiektywny? Sprawdźcie i dajcie znać :)


Ciasto jak pisałam powyżej, z przepisu na bułeczki tyle że rozwałkowane i wyłożone w formie do tarty. 
Farsz:
Mięso mielone,
Czosnek
Sól, pieprz,
Papryka
Por biała część
Świeża bazylia
Ser twardy u mnie Bursztyn długodojrzewający najlepiej parmezan
2 łyżki przecieru pomidorowego

Mięso osolone i po pieprzone smażymy na odrobinie oleju. Pod koniec dodajemy posiekany czosnek.  Przecierem smarujemy ciasto i wykładamy mięso. Siekamy papryke i pora  i wykładamy na mięso. Posypujemy serem i posiekaną bazylią. Ja zostawiłam jeszcze trochę na posypanie po upieczeniu. Pieczemy w 180 stopniach ok 35 min. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz