niedziela, 5 stycznia 2014

Pizza serowa z pieczarkami i wędzonym boczkiem

Mąż namówił mnie po 19 na upieczenie pizzy. Dziś wydanie meeega kaloryczne ale jakie smaczne ;)



Przepis na ciasto znajdziesz tutaj

Składniki:
Sos beszamelowy: 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 1 i 1/3 szklanki meleka, sól, pieprz, łyżeczka gałki muszkatołowej.

Maśło rozpusćić na patelni i dodać mąkę. Rozetrzeć na gładką masę. Dodać mleko i mieszać do zgęstnienia. Przyprawić. Sos musi być gładki i gęsty.

Składniki na farsz:
Różne rodzaje sera: u mnie mozarella, camember, żółty, feta
Pieczarki i wędzony chudy boczek lub szynka jak kto woli.

Wyrośnięte ciasto smarujemy beszamelem. Układamy sery, obrane i pokrojone pieczarki i plasterki boczku. Pieczemy ok 20 min w 200 stopniach. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz