niedziela, 24 marca 2013

Aromatyczna biała kiełbaska

 Gdy czas nas goni lub mam lenia i nie chce się nam robić wymyślnego obiadu warto skorzystać z tego przepisu:)


Składniki:

Biała kiełbaska surowa badź parzona
Majranek
Czosnek 
Koperek
Ziemniaki
Sól

Wykonanie:
 Pierwszy krok zależny jest od tego jaką kiełbaskę mamy na stanie. Surową gotujemy we wrzątku 20 min.(Nie dłużej gdyż wygotuje się cały smak). Parzoną od razu możemy naciąć w krateczkę. Czosnek siekamy bardzo drobno  i miażdżymy w  moździerzu bądź  przeciskamy przez praskę i nacieramy nim kiełbaskę. Natarte pętka układamy na blaszce i obficie posypujemy majrankiem.

Ziemniaki obgotowujemy i wrzucamy na tą samą blaszkę obsypując koperkiem i solą.
Pieczemy do miękkości ziemniaków i zarumienienia kiełbaski. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz