Lepsze zdjęcie w najbliższym czasie....
Wołowina z przyrostami tłuszczu:
kark wołowy, rostbef, w moim wypadku II wołowa
kolendra
cząber
sól
pieprz świeżo mielony
gorczyca
z ok 100 ml zimnej wody lub bulionu
Sałata, cebula czerwona, pomidor, ogórek kiszony,ser, majonez, ketchup, musztarda ulubione bułki np. sezamowe lub pełnoziarniste.
Wykonanie:
Mięso drobno zmielić. Doprawić utartymi w moździerzu przyprawami.Wlać wodę i wyrobić masę. Uformować kotlety spłaszczyć lekko i z grillować lub usmażyć na pożądany stopień wysmażenia. U mnie średnio wysmażony. Na gorącego kotleta położyć plaster sera, polecam te topione w plastrach z hochland. Bułkę lub zapiec w piekarniku. Dolną bułkę posmarować ketchupem, położyć sałatę, kotleta z serem, majonez, warzywa, musztardę drugą połówkę bułki. Składamy, nakłuwamy wykałaczką do szaszłyków i jemy:) Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz