niedziela, 10 listopada 2013

Polędwiczki grzybami nadziane ciastem owinięte.

Dziś kolejna wersja polędwiczek w wydaniu obiadowym. Smakowite również na zimno z sosem.Polecam i zapraszam do wypróbowania.
Składniki:
Polędwiczka wieprzowa
grzyby u mnie mrożone opieńki
jajko
żółtko
bułka tarta
czosnek pieprz sól tymianek
ciasto francuskie

 Wykonanie:
Polędwiczkę oczyszczamy i osuszamy kroimy  wzdłuż na pół lecz nie do końca. Nacieramy solą, pieprze, tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Grzyby podsmażamy na patelni do momętu wyparowania wody. Solimy i pieprzymy do smaku. Do grzybów wbijamy jajko i dodajemy trochę bułki tartej by powstała masa. Polędwiczki nadziewamy  masą grzybową, owijamy ciastem francuskim i pieczemy ok 35 min w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia ciasto smarujemy roztrzepanym żółtkiem i zapiekamy chwilę do zarumienienia. Smacznego!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz