środa, 12 lutego 2014

Bruschetta

Dziś naszło mnie na coś lekkiego i aromatycznego a że szaleje ostatnio na punkcie Włoch to postawiłam na klasyczne bruschette. Proste, szybkie i pyszne!

Skłądniki:
Pieczywo pszenne: chleb pszenny lub bagietka
oliwa z oliwek
czosnek
świeża bazylia
słodkie pomidory
sól i pieprz

Wynikanie
Pieczywo smarujemy oliwą i zapiekamy w piekarniku. omidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Wyjmujemy pestki a miąższ kroimy w drobną kostkę. Czosnek obierami i przeciskamy przez praskę. Siekamy drobno bazylię i dodajemy do pomidorów razem z czosnkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem i oliwą. Na gorące bagietki wykładamy farsz. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz