czwartek, 20 lutego 2014

gofry na śmietanie...lekkie chrupkie ;)

Lekkie....chrupkie...pyszne!

Składniki:
3/4 szklanki mąki tortowej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody
6 łyżek oleju
3/4 szklanki jogurtu (śmietany, maślanki) ja daje nawet grecki
jajko
1/4 szklanki mleka
1/2 łyżeczki olejku o dwowolnym aromacie
szczypta soli
1 łyżka cukru

Wykonanie:
Mieszamy wszystkie suche składniki w jednym pojemniczku. Ubijamy piane z białka. mieszamy mokre składniki. Mieszamy wszystko razem łyżką. Pieczemy. Smacznego! Gofry są lekkie i chrupkie po upieczeniu gdy ostygną niestety tracą swoje chrupkie właściwości. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz