niedziela, 2 lutego 2014

Tatar wołowy

Przekąska mistrzów:) Do tatara przekonała mnie moja przyjacółka Marta i to właśnie ona nauczyła mnie go dobrze przyżądzać. Teraz przekazuję tę wiedzę Wam ;) Smacznego!


Składniki:
 Mięso wołowe u mnie udziec wołowy
Żółtko i olej
Przyprawa maggi w płynie
Sól i pieprz
Ogórek kiszony i cebulka


Wykonanie:
Mięso oczyszczamy z wszelkich błon i mielimy dwukrotnie na małych oczkach.
Do mięsa dodajemy olej, maggi, sól i pieprz. Mieszamy sparawdzając smak i konsystęcje. Mięso nie powino być twarde. Na koniec dodajemy żółtko i dodatki w postaci pokrojonego w kosteczkę ogórka i cebulki. Dorawianie jest kwestią smaku więc na stuł stawiamy przyprawniki ;) Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz