sobota, 3 stycznia 2015

Roladki z kurczaka ze szpinakiem a'la devolay



Składniki:
Pierś z kurczaka
Szpinak
Cebulka
Czosnek
Śmietana ok 2łyzki
Opcjonalnie serek topiony
Sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Jajko i bułka tarta do paniery
Olej do smażenia

Wykonanie:
Cebulkę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Dorzucamy umyty szpinak. Smażymy aż odparuje cała woda. Dorzucamy  serek topiony i śmietanę .Doprawiamy sola pieprzem i gałką. Fileta  przekrajamy na pół  wkładamy w folie spożywczą i cienko rozbijamy. Pieprzymy i solimy. Wykładamy szpinak na fileta i zawijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju. smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz