środa, 7 stycznia 2015

Tortellini-ravioli z mięsem


Składniki:
Cisto makaronowe przepis tutaj
Mięso wieprzowe u mnie łopatka
Włoszczyzna
Sól, pieprz
Czosnek
Kolendra
masło ok 5 łyżek
bułka tarta

Mięso i włoszczyznę gotujemy w osolonej wodzie. Mielimy i doprawiamy czosnkiem, kolendrą i pieprzem. Ciasto makaronowe cienko wałkujemy ( cieniej niż ja :) ) Dzielimy na połowę. Na jednej połówce co ok 4 cm wykładamy po łyżce farszu. Na około farszu smarujemy ciasto wodą. Nakrywamy  drugą połową ciasta i dociskamy naokoło farszu. Wykrajamy nożem, radełkiem lub np szklanką pożądany kształt .  Wrzucamy partiami na osolony wrzątek. Gotujemy ok 2-3 min.  Odcedzamy. W  między czasie roztapiamy masło. Doprawiamy pieprzem i np czosnkiem lub zesmażamy bułkę tartą. Pierożki podajemy polane masłem od razu po ugotowaniu. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz