poniedziałek, 20 maja 2013

Gulasz wołowy

Dziś na obiadek serwuje gulasz z wołowiny. Miała goleń wołową i postanowiłam ją udusić dość klasycznie z cebulką i pieczarkami. Wyszło smacznie:) Zapraszam!



Składniki:
wołowina- u mnie goleń z której usunęłam wszystkie albo prawie wszystkie błamki i ścięgna.
cebula
słodka papryka
tymianek
pieczarki
ziele angielskie i liść laurowy
sól- na sam koniec!

Wykonanie:
Mięsko kroimy w grubszą kostkę i obsmażamy na patelni. Wrzucamy do garnka a na patelni smażymy cebulę pokrojoną w piórka. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. dorzucamy do mięsa. Mięso podlewamy wodą dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i słodką paprykę i dusimy ok 1.5-2 godz. Pół godz przed końcem gotowania dorzucamy cebulkę i dosalamy do smaku. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz