czwartek, 30 maja 2013

Placki po węgiersku



Składniki gulasz:
papryka, 
pomidory w puszce
pieczarki
wołowina u mnie łopatka wołowa
sól, pieprz, ziele angielskie, kminek, bazylia, tymianek,słodka papryka,liść laurowy
śmietana (gęsta)

Wykonanie:
Mięso kroimy w większą kostkę,dusimy w rondelku z słodką papryką, zielem angielskim i liściem laurowym,
Pieczarki i paprykę kroimy wedle uznania i dodajemy do mięsa. Czas duszenia jest dość długi. Gdy mięsko będzie już gotowe, wrzucamy pokrojone pomidory z puszki i doprawiamy resztą ziół do smaku. Gotujemy do zredukowania gęstości sosu. Gęsty gulasz nakładamy na każdy placuszek. Dekorujemy śmietaną i zieleniną:) Przepis na placki znajdziecie Tutaj. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz