piątek, 3 maja 2013

Karkówka pod cebulową pierzynką

Ten przepis podesłała mi znajoma  twierdząc że lepszej karkówki nie jadła i koniecznie muszę jej spróbować. Tak też postanowiłam zrobić:) Karkówka wyszła mięciutka i dobra. Ale chyba ,mojemu mężowi smakowała bardziej niż mi ;) Polecam:)


Składniki:
Karczek wieprzowy
2 zupy cebulowe Knorr
Śmietana 30%
Cebulka
Sól
Pieprz

W wersji znajomej + pieczarki

Wykonanie:
Karkówkę kroimy w plastry i przyprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulkę ( i pieczarki w wersji z nimi) kroimy i podsmażamy na patelni. Przekładamy warstwami z karkówką. Zupy cebulowe mieszamy ze śmietaną i zalewamy mięso. Pieczemy pod przykryciem  do miękkości mięsa ok 1-1,5 godz.
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Kiedyś robiłam i u nas szału nie było:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla mnie też bez większego wow ale Szymonowi bardzo smakowało. Każdy ma inne podniebienie:)

      Usuń