wtorek, 10 września 2013

Hiszpańska zupa ziemniaczana z chorizo i czosnkiem

Przepis ten znalazłam na stronie Magdy Gessler. A że miałam w domu wszystkie składniki postanowiłam wypróbować. Zapraszam!

Składniki:
Chorizo
Ziemniaki
Czosnek
Pęczek pietruszki
Cebula
Pomidory
Wędzona papryka w proszku u mnie słodka papryka
Ostra papryka u mnie chilli
Liść laurowy

Wykonanie:
Cebulkę kroimy i szklimy na oliwie. Dodajemy posiekany czosnek i pokrojone w plastry  chorizo. Smażymy. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skóry i kroimy. Dodajemy do cebuli. Zalewamy woda. Doprawiamy papryką i liściem. Dorzucamy obrane i pokrojone ziemniaczki. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz