Składniki:
boczek
pietruszka
czosnek
kolendra
sólpieprz świeżo mielony
marchewka
miód
masło
Wykonanie:
Pietruszkę siekamy na drobno. Czosnek obieramy i drobno kroimy. Tworzymy marynatę z utartej w moździeżu kolendry i pieprzu, soli, czosnku i pietruszki. nacieramy mięso i pozostawiamy na kilka godz w lodówce.
Następnie pieczemy pod przykryciem do miękkości.
Glazurowana marchewka:
Marcheweczkę obieramy i kroimy w słupki albo w talarki. Obgotowujemy we wrzątku ok 10 min aż marchewka będzie al dente. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła i 2 łyżki miodu. Wrzucamy odcedzoną marchewkę i obsmażamy. Możemy posypać świeżym tymiankiem bądź sezamem. Ja pozostawiłam takie po prostu:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz