Podudzie kurczaka
Mieszanka ziół i przypraw:
czerwona papryka, chili, kolędra, tymianek
kolędra cząber,rozmaryn, kminek, czosnek, koperek,pieprz
Wykonanie:
Wszystkie przyprawy ucieramy w moździerzu i nacieramy podudzia. Przerzucamy do naczynia żaroodpornego bądź rękawa do pieczenia (w moim wypadku). Pieczemy do miękkości mięsa. Jeśli używamy rękawa należy go kilkukrotnie na kuć wykałaczkę by uniknąć pęknięcia rękawa.
Ziemniaczki:
Ziemniaki, czerwona papryka, olej, czosnek granulowany, sól
Ziemniaczki obieramy kroimy. Wrzucamy do rękawa. Przyprawiamy mieszanką przypraw w powyższym składzie.Potrząsamy woreczkiem i zawiązujemy. Pieczemy. Smacznego:)
A ja na razie muszę zapomnieć o takich smakołykach :/
OdpowiedzUsuń