poniedziałek, 9 grudnia 2013

Pierogi z kapustą i grzybami

Świąteczne pierogi już zrobione i zamrożone z racji rozjazdowych świąt. Zapraszam po moje wydanie ;)



Składniki na ciasto i jego wykonanie tutaj:kliknij
Farsz:
Kiszona kapusta
Grzyby (suszone bądź mrożone)
Cebulka

Wykonanie farszu:
Kiszoną kapustę płuczemy pod wodą jeśli jest za kwaśna. Grzyby jeśli mrożone odmrażamy i podsmażamy na patelni z odrobiną soli i pieprzu. Suszone grzyby namaczamy w gorącej wodzie min 30 min kroimy i podsmażymy jak powyżej. Cebulkę kroimy w kostkę i szlimy na patelni. Ja robię zasmażaną kapustę do grzybów tzn. Smażę na oleju na wolnym ogniu ok godz często mieszając i pilnując by się nie przypaliła. Na koniec dodajemy grzyby i cebulkę. Doprawiamy solą i pieprzem i farsz gotowy ;) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz