niedziela, 15 grudnia 2013

Naleśniki ze szpinakiem

Składniki:
Szpinak mrożony bądź w sezonie świeży
Cebulka
Czosnek
Śmietana 18%
Só,l pieprz i gałka muszkatołowa 
Przepisn na ciasto naleśnikowe znajdziesz tu:kliknij by zobaczyć przepis Zawsze robiez tego samego przepisu ;)
Wykonanie:
Cebulkę i czosnek drobno siekamy i podsmażay na patelni. Szpinak rozmrażamy i odciskamy wodę i wrzucamy na patelnię. Jeśli mamy świeży szpinak myjemy go i chwilę podsmażamy aż wypuści wodę i zredukuje swoją objętość. Smietanę doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Wlewamy śmietanę do szpinaku i chwilę odsmażamy. Wykłądamy farsz na wcześniej przygotowan placki i zawijamy. Podsmażamy na złoto. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz