czwartek, 12 grudnia 2013

Naleśniki z serem (twarogiem), brzoskwiniami i rodzynkami



Składniki farszu:
ser biały (twaróg)
brzoskwinie z puszki
słodka śmietana 
cukier
cukier waniliowy

Przepis na ciasto i jego składniki znajdziesz tu..


Wykonanie:
Po upieczeniu naleśnikowych lacków zabieramy się za przygotowanie farszu. Ser drobno rozbijamy widelcem, dodjemy cukier waniliowy i słodzimy do smaku. Zparażmy wrzątkiem rodzynki. Brzoskwinie kroimy w kostkę i drzucamy do sera. Gdy rodzynki zmiękną, mieszamy je z farszem. Dodajemy troszkę słodkiej śmietany by całość stworzyła papkowatą mase. Nakładamy farsz na środek każdego placka i rozsmarowujemy. Zwijam w rulon. Podsmażamy na złoto. Podajemy polane czekoladą lub posypane cukrem pudrem. Smacznego!

1 komentarz:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń