czwartek, 18 kwietnia 2013
Bułeczki francuskie z salami cebulką i serem
Składniki:
ciasto francuskie
cebulka dymka
salami
Ssr żółty
żółtko
Wykonanie:
Ciasto dzielimy na 16 równych prostokątów z czego 8 nacinamy. Dymkę kroimy w kostkę i podsmażamy.
Salmi kroimy w kosteczkę a żółty ser trzemy na tarce. Na 8 nie ponacinanych prostokątów nakładamy dodatki. Przykrywamy naciętymi prostokątami ciasta i łączymy. Ja to robię widelcem. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i pieczemy w 200 stopniach ok 20 min. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
no super! jestem ZA :) rzuć mi tu jedną taką :) :PPP
OdpowiedzUsuńMi też bo po ciasto francuskie za daleko!
OdpowiedzUsuńPolecam także z brokułami :)
OdpowiedzUsuń