piątek, 5 kwietnia 2013

Karkówka w coli

Wczoraj zostałam poproszona o ten przepis i gdy go wygrzebałam z swoich zapisek naszła mnie ochota na karkóweczkę właśnie w tym wydaniu. Szczerze polecam te przepis na karczek. Mięsko jest pyszne i miękkie.


Składniki:
2 cebule
0.5 kg karkówki
6 łyżek ketchupu
3 łyżki musztardy
szklanka coli
Sól
Pieprz
Majeranek
Słodka papryka

Wykonanie:
Cebule kroimy w kosteczkę i wrzucamy na dno naczynia żaroodpornego. Karczek kroimy w plastry nacieramy solą, pieprzem i papryką. Układamy na cebuli. Do szklanki koli dodajemy  musztardę, ketchup i majeranek. Mieszamy i zalewamy mięsko. Pieczemy ok godz w 180 stopniach pod przykryciem. Na 10 min przed końcem pieczenia odkrywamy. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz