niedziela, 7 kwietnia 2013
Waniliowe babeczki z czekoladą
ok.10-12 babeczek
Składniki:
1 i 3/4 szkl mąki
80 ml oleju
0,5 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
kilka kropli aromatu waniliowego
200 ml mleka
1 jajko
gorzka czekolada
Wykonanie:
W jednym naczyniu mieszamy suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy), w drugim naczyniu mokre. Następnie mokre przelewamy do suchych i mieszamy. Do foremek wlewamy po łyżce ciasta, następnie wkładamy na ciasto po 1-2 kostki czekolady i ponownie po łyżce ciasta. Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz