A tu przedstawiam mój pierwszy z dzisiejszych eksperymentów:) Podudzie wykonane w ten sposób jest miękkie i bardzo aromatyczne a zarazem ciekawe w smaku. Zapraszam!
Składniki:
Podudzie z kurczaka
Plastry ananasa
Czosnek
Tymianek
Sól
Oliwa z oliwek
Czerwona papryka
Ja dodałam do środka również żółty ser ale z racji że jestem już po tym eksperymencie nie polecam ponieważ i tak gdzieś wypłynie...
Wykałaczki
Wykonanie:
Z podudzia pozbywamy się kości.(Można podejrzeć Tutaj) Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy nim wnętrze podudzia. Do środka wkładamy 1/4 plastra ananasa i zapinamy wykałaczką. Jak wspomniałam dodała również żółty ser, który wypłyną ale razem smakuje bardzo dobrze wiec może Wam uda się tak zapiąć by się nie wydostał ;) W miseczce mieszamy sól czerwona paprykę, pocięty tymianek i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Nacieramy marynatą nadziane podudzia i pieczemy do miękkości w 160 stopniach ok 50-60 min. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz